Bel mij

Zoek
Volg ons

Workshop gin en likeur maken

Leer je eigen gin & likeur maken van Meneer Wateetons, auteur van hét standaardwerk over drank maken: Over Drank!

Inhoud
In deze workshop leer je allereerst hoe alcohol ontstaat, en hoe je van appels, peren, druiven, granen en zelfs rijst of aardappelen drank kunt maken. Om dat te illustreren maken we onze eigen cider. Uiteraard komt vervolgens aan de orde hoe uit deze laag alcoholische dranken, hoog alcoholische dranken gemaakt kunnen worden en wat het verschil is tussen een neutrale alcohol en dranken als whiskey, gin en jenever, likeuren als limoncello of dropshot en kruidenbitters als vermouth en beerenburg.  Vervolgens ga je zelf aan de slag, allereerst met het maken van een eigen likeur (van fruitlikeur tot, indien gewenst, dropshot of advocaat) en vervolgens met het maken van een eigen volledig unieke gin. Je zult ontdekken alle hippe gins waar veel geld voor betaalt op een dodelijk eenvoudige manier worden gemaakt, en dat de gin die jij in de workshop maakt daar zowel in het proces als de kwaliteit niet voor onder doet. Iedereen neemt zowel een eigengemaakte cider, likeur én gin mee naar huis. Die laatste is direct drinkbaar, de eerste twee moet nog een paar weken staan. Uiteraard krijg je daarbij de instructies op schrift.

Voor een maaltijd, een drankje en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen. 
Aanvang is 18:30, binnenloop vanaf 18:00. Om ca 23:00 is het weer tijd om te vertrekken. De kosten zijn €79,50 per persoon, all in. 
Alle data en de inschrijving vind je op de website van meneer Wateetons.

Deze workshop kan ook voor privégroepen, voor bedrijven of als teambuilding worden gegeven. Neem contact op met je vraag of voor een offerte.