Bel mij

Zoek
Volg ons
zaterdag
16
september

Kop tot Staart workshop


In samenwerking met Boergondineren, Mahe natuurvlees, Beemsterlants varken en Slagerij De Wit organiseert meneer Wateetons een Kop tot Staart workshop waar je álles leert over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!

Bij een van onze varkensboerderijenbeginnen we om 12:00 met rondleiding ‘van Zaadje tot Karbonaadje’. Een half varken nemen we mee naar de boerderij van Boergondineren, aan de rand van Amsterdam waar een heerlijke lunch op ons staat te wachten. Na de lunch zal chefslager en meester worstmaker Arend ten Wolde van Slagerij De Wit demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn. Uiteraard gaan we deze delen vervolgens verwerken tot worst, paté, bacon, BBQ’d ribs, bloedworst en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op. Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren.

De kosten: €125 euro per persoon en dat is inclusief lunch, diner, drank en natuurlijk veel vlees. Meer informatie vind je op de website van Meneer Wateetons. Direct inschrijven kan via deze link. 

Tip: Meneer Wateetons geeft bij Boergondineren onder andere ook workshops verse en droge worst maken, paté maken, roken en fermenteren