Bel mij

Zoek
Volg ons
zaterdag
23
juli

Kop tot Staart workshop



In samenwerking met Boergondineren, Beemsterlant’s Varken en Slagerij De Wit organiseert meneer Wateetons een Kop tot Staart workshop waar je álles leert over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan.
Een hele zaterdag lang!

Bij de boerderij van Beemsterlant’s Varken beginnen we om 12:00 met rondleiding ‘van Zaadje tot Karbonaadje’. Een half varken nemen we mee naar de boerderij van Boergondineren, aan de rand van Amsterdam waar een heerlijke lunch op ons staat te wachten. Na de lunch zal chefslager en meester worstmaker Arend ten Wolde van Slagerij De Wit demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn. Uiteraard gaan we deze delen vervolgens verwerken tot worst, paté, bacon, BBQ’d ribs, bloedworst en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op. Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren.

De kosten: €125 euro per persoon en dat is inclusief lunch, diner, drank en natuurlijk veel vlees. Aanmelden voor de open inschrijving workshops kan via meneer@wateetons.com (bij voorkeur) of 06 81255054 (eventueel).

Tip: Meneer Wateetons geeft bij Boergondineren ook workshops verse en droge worst maken, paté maken, roken en fermenteren.