Bel mij

Zoek
Volg ons
woensdag
01
maart

workshop bloedworst maken


Morcilla, butifarra negra, Hollandse bakbloedworst en boudin noir, ze komen allemaal langs. Je zult ontdekken dat bloedworst helemaal niet eng, maar wel makkelijk te maken en verbazingwekkend veelzijdig en vooral lekker is. De workshop worst gegeven door Meneer Wateetons, auteur van het boek Over Worst.

Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot de lekkere hapjes en dranken van Boergondineren allereerst de theorie van het maken van de verschillende soorten bloedworst. Wat gaat er, naast bloed allemaal in, welke bloedworsten bestaan er allemaal in een worst en hoe kom je aan je ingrediënten. Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk waarna we onze worsten uiteraard met elkaar, begeleid door de bijgerechten van Boergondineren, opeten.

Vanaf 18.00 uur ben je welkom op de boerderij in Ransdorp en rond 18.30 gaat de workshop van start. Tijdens de bereiding komen we regelmatig langs met antipasti en een lekker wijntje of biertje.

De workshop kost € 65 pp en dat is inclusief diner, drank en natuurlijk worst. Meer informatie vind je op de website van Meneer Wateetons. Direct inschrijven kan via deze link

Tip: Meneer Wateetons geeft bij Boergondineren ook workshops Kop tot Staart varkensverwerking, droge worst maken, paté maken, roken en fermenteren en nog veel meer.