Bel mij

Zoek
Volg ons
zaterdag
17
maart

WORKSHOP KOP TOT STAART - Varken


Boergondineren organiseert in samenwerking met meneer Wateetons ‘Kop tot Staart’ workshops. In deze workshop leer je álles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!

 

Programma

 

Rond het middaguur (12:00) verzamelen we bij een kleinschalige varkensboerderij waar we na de koffie gedurende een uur een rondleiding krijgen ‘van Zaadje tot Karbonaadje’. Een half varken nemen we mee. Daarmee vertrekken we op eigen gelegenheid naar een van de prachtige locaties waar meneer mee samenwerkt: Boergondineren waar een lunch op ons staat te wachten.

Na de lunch zal een van onze slagers demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn. Vervolgens gaan we met deze delen aan de slag: zoals verwerken tot worst, meneer Wateetons’ specialiteit. Maar we maken ook paté, bacon, BBQ’d ribs en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op, en wat er overblijft (en dat is heel veel) krijg je mee naar huis.


De kosten: €135,- euro per persoon en dat is inclusief lunch, diner, drank en natuurlijk veel vlees. Meer informatie vind je op de website van Meneer Wateetons. Direct inschrijven kan via deze link. 

Tip: Meneer Wateetons geeft bij Boergondineren onder andere ook workshops verse en droge worst maken, paté maken, roken en fermenteren