Bel mij

Zoek
Volg ons
woensdag
18
oktober

workshop paté maken


Leer je eigen paté maken!

Allereerst komt de theorie komt aan bod: farce, deeg, aspic, materialen, valkuilen en variaties. Leer het verschil tussen een terrine, paté, pie en pastei en tussen ballotine en galantine. Dit alles onder het genot van verschillende door culinair auteur Meneer Wateetons (bekend van onder andere Over Worst, Over Rook, Over Rot en Over Drank) gemaakte patés en terrines. Na een geweldige maaltijd van Boergondineren gaan we zelf aan de slag. Ieder maakt, onder begeleiding van meneer Wateetons een paté waar je al je creativiteit, zowel qua smaak als vormgeving, in kwijt kan. Omdat een paté goed moet afkoelen en op smaak moet komen voor je hem aansnijdt neem je hem met duidelijke instructies mee naar huis om daar af te bakken. Met de meegeleverde wegwerpkernthermometer weet je zeker dat je paté perfect gegaard wordt.

Vanaf 18.00 uur ben je welkom op de boerderij in Ransdorp en rond 18.30 gaat de workshop van start. Tijdens de bereiding komen we regelmatig langs met antipasti en een lekker wijntje of biertje.

Kosten: €65 per persoon, dat is inclusief drankjes, maaltijd en hapjes. En je eigen paté natuurlijk.

Meer informatie vind je op de website van Meneer Wateetons. Direct inschrijven kan via deze link. 

Tip: Meneer Wateetons geeft bij Boergondineren ook workshops Kop tot Staart varkensverwerking, worst maken, droge worst maken, roken en fermenteren en nog veel meer.